aankomst
Blijf op de hoogte en volg helma
09 April 2017 | Frankrijk, Le Puy-en-Velay
De bus is comfortabel en als we Saint Etienne binnenrijden belanden we in een gekkenhuis, alle auto's staan schots en scheef geparkeerd, geen bloemperk is meer te zien en de straten zijn groen van de mensen die allemaal op weg zijn naar een giga stadion voor de wedstrijd van hun club. We laveren er mooi doorheen en komen bij een stationsgebouw met een prachtige gevel, een plaatje. Daarvoor een zonovergoten plein met mensen in zomerkleren. Eerst maar eens een heerlijk broodje en ik nestel mij in het zonnetje. Heerlijk broodje, de zon geeft voor 26 graden warmte maar gelukkig staat er een briesje. Het lijkt me een leuke stad, het centrum tenminste. Een straat is vol met terrasjes alsof het hoog zomer is.
In de trein is het bloedheet. De conducteur verontschuldigd zich voor de kapotte airco maar de uitzichten die ik heb op bergen en kolkende rivieren maken alles goed.
Ik ben blij als ik in Le Puy de trein uitstap. Het was enorm heet in de trein. Nog 10 minuutjes lopen richting het grote beeld dat boven alles uittoornt. Er stopt een klein wit autootje. Een mevrouw vraagt of ik de weg kan vinden. Hoe aardig. Vlak voordat ik bij de gite ben nog eens 2 heten die vragen of ik de weg kan vinden maar ik ben er al. Warme hartelijk ontvangst door dezelfde meneer als die gister aan de telefoon had ik mag meteen aanschuiven voor een kop heerlijke soep. Ik laat hem de foto's van 2014 zien, er is niets veranderd. Hij laat me de dortoirs zien. Er slapen nog wat fransen en die gaan om kwart voor 9 te bed. Dat doe ik ook maar. Nog een sigaretje onder de mooi verlichte toren van de kathedraal. Oordopjes in want binnen 5 minuten ligt er al iemand te snurken. welterusten!
09 April 2017 - 21:30
Ronnie :
Alweer leuk om jou verslag te lezen je zit zo weer in het verhaal veel plezier en genieten
Gr Ronnie -
09 April 2017 - 21:29
Ronnie :
Gr Ronnie -
09 April 2017 - 23:59
Linda:
Inderdaad, mooi om de draad weer op tepakken. Je leest zo weer verder.
Mooi verslag Helma.Goede reis en geniet er heel veel van.
Groetjes linda -
10 April 2017 - 08:00
Gerry :
leuk weer een verhaal te ontvangen!
geniet er van!
groetjes Gerry -
10 April 2017 - 09:43
Margret:
Wat een leuk verhaal
Groeten margret -
10 April 2017 - 18:44
Mia:
wat leuk om het te lezen...groetjes mia